Hoe hou je jouw sanitair kalkvrij

Iedereen kent het wel: je badkamer is net gepoetst, maar de kalkaanslag op de douchewand en op de kranen lijkt maar niet te verdwijnen. Vergeet anti-kalkmiddelen. Hieronder geven wij jou de voornaamste tips mee voor een kalkvrije badkamer.

1.    Wisser

De meest voorkomende plaats waar kalkaanslag onmiddellijk zichtbaar is, is de douchewand. Hoe droger het glas, hoe minder kans op het ontstaan van kalkaanslag. Na elke douchebeurt is het belangrijk om meteen de douchewand en de douchekranen af te spoelen met heet water, waarna je de douchewand schoonmaakt met een wissertje en zowel wanden als kranen droogmaakt met een microvezeldoekje.

2.    Azijn

Grootmoeders gebruiken azijn vaak als poetsproduct en dat is niet zonder reden. Azijn lost kalkaanslag op en heeft bovendien ook een dodende werking voor schimmels en bacteriën. Twee vliegen in een klap dus! Het is wel aan te raden om schoonmaakazijn te gebruiken, deze bevatten meer zuur en zijn efficiënter.

3.     Waterverzachter

De meest eenvoudige manier om kalkaanslag bij de bron aan te pakken is het plaatsen van een waterontharder.

Een waterontharder is het systeem bij uitstek om ervoor te zorgen dat er in jouw leidingwater geen kalkmoleculen meer zitten. Deze draagt niet enkel bij tot een kalkvrij sanitair, maar ook tot kalkvrije huishoudapparaten en is bijgevolg een uitstekende investering. Vraag steeds vrijblijvend jouw offerte hiervoor aan via onze website, www.premiumtechnics.be.

Vraag een offerte aan

Contacteer ons